Ano, vím, že mají k dokonalosti daleko (proto jsou jako link ). Na foceni v interiéru nejsem moc dobře vybavena - jen interní blesk (teď jsem vyhrabala svůj starý blesk k Zenitu - jede, ale nemá přílišnou inteligenci a v měření přepaluje, možná půjde na manuál) a objektivy nekupuji ty nejsvětelnější, ale spíše ty dobré a lehké. Pravdou je, že se ani moc nechci vybavovat - zaměřuji se hlavně na exteriér - krajinky, architektura atd.
U focení domácích mazlíčků je jeden problém. Pokud Vás neznají, stačí jeden blesk (mnohdy i jen Vaše přítomnost) a začnou běhat, létat či skákat po místnosti, nebo Vás zastrašují (to dělá hlavně kakadu). Rychlost, kterou kolikrát dokáží vyvinout, je úžasná - viz Bart (vydra), během sekundy je na druhé straně místnosti - manuál tudíž nelze použít (to se prostě nedá stihnout). U Pirdy, což je můj papoušek, je jiný problém. Žárlí na foťák (tedy na cokoliv, co vezmu do ruky) a snaží se ho štípnout, takže mám mnoho fotek jeho zobáku
Zkuste říci Vaše příhody s focením miláčků. Zajímá mne, co děláte, aby zůstali relativně v klidu.
Jinak, pro zpracování RAWu je dobrý i tento program: http://www.rawtherapee.com/ Já ale zůstanu u Digital Photo Professional - to, co nabízí s 50D, mi nic jiného nenabídne.