tak mám za sebou nový Souboj Titánů a Percy Jacksona-zloděj blesků. Musím se tomu smát, protože včera jsem se dívala na titány a dneska na Percyho a oboje se točí kolem řecké mytologie. Jelikož jsem příznivcem fantasy, oba filmy mě upoutaly.
Titáni: čekala jsem přesý remake, jen s lepšími efekty a dramatičtější, vzhledem k tomu jak se dneska filmy točí. Co z toho vylezlo... děj je podobný, ale ne stejný, i když jde vpodstatě o totéž. Efekty super, herci se dají. Co mě absolutně dostalo je černý Pegas v podání mých nejoblíbenějších koní a to frísáků. To je největší plus. Jinak Kraken byl opravdu děsivý. Nejdříve jsem z toho měla smíšené pocity, ale mohu říct, že je to povedený film.. a .. Hádes byl zvláštní.. ale určitě se na to podívejte.
Percy Jackson: nevěděla jsem co čekat. Viděla jsem ukázky, slyšela cosi o Harry Potterovi.. herci jsou milí, děj nestojí na jednom místě. Je možno vidět několik zdařilých efektů. S porovnání s Titány je mytologie jaksi domotaná a cpe se kam může, ale celkově je to zdařilé podle mě. Není to žádná úplně strhující nová pecka, ale pěkný a koukatelný fantasy film. Takže taky mohu doporučit.